HUAYNA PICCHU

Huayna Picchu

Huayna Picchu betekent ‘jonge bergtop’ en het is de berg, gelegen aan de noordzijde van de Incastad. De berg, gesitueerd achter de verloren stad, vormt een belangrijk bijdrage tot het icoon dat we kennen als Machu Picchu, omdat het de kroon is op de meest herkenbare foto’s van de verloren Incastad. Het is het hoogste punt van de stad, met zo’n 2700 meter boven zeeniveau, en verleent ons een magnifieke blik op Machu Picchu en de nabijgelegen bergen.

Huayna Picchu Hoewel de klim een beetje gevaarlijk en redelijk stijl is, is het mogelijk om in minder dan een uur naar deze ruïnes te klimmen. Je zult verbaasd staan van de vastberadenheid en de bouwvaardigheid van de Inca’s wanneer je de hellingen ziet die ze moesten overwinnen voor de aanleg van de constructies. Deze wandeling is een ‘must’ voor iedereen met zelfs maar een gemiddelde conditie.


Als je eindelijk de top van de Huayna Picchu bereikt hebt en over de ruines van Machu Picchu neerkijkt, voel je de magie van de oude Inca beschaving. Als je deze wandeling wilt doen, moet je – sinds juli 2011 – een apart toegangskaartje kopen. Dit kost ongeveer $ 60 als je via de Inca Trail naar Machu Picchu gekomen bent, en een stuk minder, ongeveer $ 10, als je via een andere trek of met de trein gekomen bent. We raden je aan dit via je lokale reisagent te boeken, mar je kunt het eventueel ook zelf doen via: www.machupicchu.gob.pe. Niet vergeten het meteen te boeken als je je reis boekt, omdat er mar 400 plaatsen per dag beschibkaar zijn- altijd tussen 7.00 en 11.00 uur 's morgens. Het uitzicht vanaf Huayna Picchu biedt een nieuwe invalkshoek en geeft prachtige views of de beroemde Inca stad Machu Picchu. Een must, zeker voor fotografen die vanaf hier d'e unieke Machu Picchu.


De Inca’s bouwden op Huayna Picchu een aantal complexen, zoals de indrukwekkende Tempel van de Maan, die aan de ‘achterkant’ van de berg is gevonden. Ze construeerden bovendien series van kleine terrassen en enkele gebouwen op de top. Deze gebouwen kunnen een onderdeel hebben gevormd van een astronomisch observatorium, maar ook als een uitkijkpost over de stad hebben gediend, want vanuit hier heb je zicht op heel Machu Picchu, Inti Punku en de paden die naar de stad lopen.


Tempel van de MaanHuayna Picchu

Deze archeologische plek bezit een van de mooiste Inca constructies in een grot, waaraan men nauwkeurig gepolijste rotsen toevoegde, die perfect in elkaar pasten, met nog geen milimeter ertussen. Deze plek heeft typische, schitterend gewelfde nissen en lege trapezes, en voor in de grot bevindt zich een rots, uitgehouwen in de vorm van een altaar, wat dus mogelijk een offerplek was.

 Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0