Inca Trail Peru | Blog

Blog Inca Trail

All you need to know for the best Inca Trail Experience

The Inca Trail the iconic 4-day hike to the Inca Citadel Machu Picchu.
The classic Inca trail runs 42 km long high up in the beautiful Andes Mountains in Peru.

219 views

Waarom de Inca trail naar Machu Picchu lopen?

Why hike The Inca Trail to Machu Picchu

De Inca Trail naar Machu Picchu is een van ‘s werelds beroemdste en meest iconische hikes of wandelingen. De Inca’s gebruikten ooit dit oude pad om van Cusco naar de heilige stad Machu Picchu te reizen, en tegenwoordig is het een populaire trekbestemming voor avonturiers van over de hele wereld. Wat maakt de Inca Trail zo uniek? Waarom is de Inca Trail zo bijzonder en waarom zou je het moeten overwegen? Omdat de Inca Trail echt een unieke een ervaring is. Waarom de Inca Trail naar Machu Picchu lopen?

Waarom de Inca Trail naar Machu Picchu lopen?

Een korte geschiedenis van de Inca Trail

De Inca Trail naar Machu Picchu is een trektocht van 45 kilometer die begint in de Heilige Vallei bij Cusco en door adembenemende Andes-bergen slingert, door nevelwouden, hoge bergpassen en langs oude Inca-ruïnes. Het pad eindigt bij Machu Picchu, de legendarische “verloren stad van de Inca’s” en een van de meest adembenemende archeologische vindplaatsen ter wereld.

De Inca’s bouwden het pad meer dan 500 jaar geleden en gebruikten het om goederen te vervoeren, te communiceren met naburige dorpen en toegang te krijgen tot de heilige stad Machu Picchu. Het pad was een essentieel onderdeel van het Inca-wegennet, dat zich over meer dan 40.000 kilometer (25.000 mijl) door de Andes uitstrekte. Tegenwoordig zijn de Inca Trail en Machu Picchu beschermde gebieden waarvoor een speciale vergunning vereist is. Er worden dagelijks slechts een beperkt aantal kaartjes uitgegeven, waardoor de wandeling een exclusieve ervaring wordt. Pre-corona waren de Inca Trail-tickets 5 – 7 maanden van te voren uitverkocht.

Hike Inca Trail Machu Picchu

Wat is er zo bijzonder aan de Inca Trail

Geschiedenis en cultuur

De Inca trail biedt een ongelooflijke kans om jezelf onder te dompelen in de geschiedenis en cultuur van de Inca’s. Onderweg kom je verschillende oude Inca-ruïnes en archeologische vindplaatsen tegen, waaronder Wiñay Wayna, Sayacmarca en Intipata. Deze sites bieden een kijkje in de fascinerende en complexe wereld van de Inca’s en hun architectonische en technische bekwaamheid.

Ecosystemen, flora en fauna

Naast de historische betekenis is de Inca Trail een feest voor de zintuigen. Het pad slingert door diverse ecosystemen, van weelderige nevelwouden tot grimmige plateaus op grote hoogte. Onderweg kom je een ongelooflijke verscheidenheid aan flora en fauna tegen, waaronder orchideeën, kolibries, en zelfs de zeldzame brilbeer!

Inca Trail Flora Fauna

De voldoening bij aankomst bij Machu Picchu

Het meest bijzondere van de Inca Trail is echter het ongelooflijke gevoel van voldoening als je bij Machu Picchu aankomt. Deze legendarische stad, hoog in de Andes genesteld, is een van de meest adembenemende bezienswaardigheden ter wereld. Om daar te voet aan te komen, na dagen wandelen door ruig en prachtig terrein, is een ervaring als geen ander.

Waarom de Inca Trail naar Machu Picchu lopen?

Inca Trail Machu Picchu

De Inca Trail vergeleken met andere hikes in Peru

Peru en Zuid-Amerika zijn de thuisbasis van vele ongelooflijke wandelbestemmingen, van de ruige toppen van Patagonië tot de weelderige bossen van de Amazone. Dus hoe verhoudt de Inca Trail zich tot de concurrentie?

De Inca Trail is een van ‘s werelds meest unieke en iconische wandelingen. De combinatie van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid is nergens anders te vinden. Terwijl andere hikes in de regio een adembenemend landschap bieden, kan geen enkele het pure gevoel van verwondering en prestatie van het wandelen over de Inca Trail naar Machu Picchu evenaren.

Bovendien is de Inca Trail toegankelijk voor wandelaars van alle leeftijden en niveaus. Hoewel de wandeling zeker een uitdaging is, met passen op grote hoogte en steile afdalingen, kan hij worden gedaan door iedereen met een redelijke conditie en voorbereiding, inclusief 60+ wandelaars en gezinnen met kinderen. De Inca Trail is niet alleen voor jong en avontuurlijk. Het is een wandeling die kan worden gedaan door mensen van alle leeftijden, zolang ze in goede fysieke conditie zijn en goed geacclimatiseerd (om hoogteziekte te voorkomen). De Inca trail is uitdagend, maar goed te doen.

Inca Trail Cusco PeruMeer lezen: Machu Picchu met kinderen

Ondanks de populariteit van de Inca Trail en de moeite die het je kost om de Inca Trail-tickets te bemachtigen, is het toch de moeite waard. Als je eenmaal weet hoe je de Inca Trail boekt en aan de inca trail passen* komt, zul je zien dat de trail een onvergetelijke wandelervaring in Peru biedt! De tocht neemt je mee op avontuur door adembenemende landschappen, de Inca-beschaving en een opmerkelijke historische reis. Het is geen wonder dat de Inca Trail wordt beschouwd als een van de beste wandelingen ter wereld.

De Inca Trail is uniek in vergelijking met andere hikes in Peru en Zuid-Amerika. Het pad is goed onderhouden – ze sluiten het elk jaar in februari voor onderhoud – en goed georganiseerd, met campings opgezet en dragers om de spullen te dragen. Andere wandelingen – zoals de Salkantay Trek of de Lares Trek – bieden misschien vergelijkbare uitzichten, maar de culturele en historische betekenis van de Inca Trail is ongeëvenaard.

Waarom de Inca trail naar Machu Picchu lopen? Just go for it!

Heb je plannen om naar Peru te reizen en vraag je je af waarom de Inca Trail naar Machu Picchu te lopen? Als je de Inca Trail kunt doen, ga er dan gewoon voor! De Inca Trail is niet alleen een wandeling met een prachtig landschap, maar een opmerkelijke trektocht die een unieke culturele en historische ervaring biedt. De adembenemende landschappen, oude ruïnes en rijke geschiedenis maken deze route tot een must als je op zoek bent naar avontuur en cultuur tijdens je reizen in Peru. De Incatrail is een ervaring die je je hele leven bijblijft en die je nooit zult vergeten.

Inca Trail Peru 4 Days

Veelgestelde vragen over de Inca Trail

Hoe lang is de Inca Trail

De Inca Trail is 45 kilometer lang en duurt vier dagen. Op dag vier bezoek je Machu Picchu en ga je weer terug naar Cusco met de trein.

Wat is het hoogste punt van de Inca Trail?

Het hoogste punt van de Incatrail ligt op 4.215 meter boven zeeniveau.

Heb je special tickets nodig voor de Inca Trail?

Ja, er zijn speciale vergunningen nodig. Slechts 500 mensen per dag zijn toegestaan op het parcours, en vergunningen zijn over het algemeen ruim van tevoren uitverkocht.

Is de Inca Trail open?

Ja, de Inca Trail is open. Tijdens de coronapandemie en van half jan tot half februari 2023 is de Inca Trail enkele maanden gesloten vanwege sociale onrust in Peru. Het Incatrail is nu open. Het Incatrail sluit elk jaar in februari voor onderhoud.

Kun je de Inca Trail doen zonder gids?

Nee, dat kan niet. Je kunt de Inca Trail alleen boeken via een erkend reisbureau in Cusco en je wandelt dan in een kleine groep met gids, kok, dragers en andere hikers.

Waar kom je aan bij Machu Picchu bij de Inca trail?

We wandelen langs de Inca Trail en volgen het pad. Eindelijk, op dag 4, komen we te voet aan bij Machu Picchu via de Zonnepoort. De Inca Trail is de enige wandeling die op dit punt aankomt en via deze unieke ingang Machu Picchu binnenkomt. Alle andere wandelingen komen als eerste aan in Aguas Calientes.

Machu Picchu Peru Inca Trail

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *