Inca Trail Peru | Blog

Blog Inca Trail

All you need to know for the best Inca Trail Experience

The Inca Trail the iconic 4-day hike to the Inca Citadel Machu Picchu.
The classic Inca trail runs 42 km long high up in the beautiful Andes Mountains in Peru.

246 views

Verken de Wonders van de Heilige Vallei: Een Uitgebreide Gids

Exploring the Wonders of the Sacred Valley

Ingeklemd tussen Cusco en Machu Picchu en het startpunt van de Inca Trail, de Heilige Vallei van de Inca’s ontvouwt zich als een schatkamer van Inca-wonderen, prachtige natuur en culturele rijkdom. Van verborgen archeologische juweeltjes tot levendige markten, in de Sacred Valley verveel je je nooit. Verken de Wonders van de Heilige Vallei: Een Uitgebreide Gids.

Ontdek Maras:

Gelegen op de hellingen van de berg Qaqawiñay, biedt Maras een adembenemend uitzicht op 4.500 zoutpannen die langs het terrein afdalen. Bezoek de zoutpannen, trakteer jezelf op zoutgerelateerde souvenirs van lokale winkels en verken de wandelroutes in het gebied voor prachtige vergezichten. Maras, met zijn betoverende landschap, is een Instagram-waardige plek geworden.
  Maras Salt Mines Sacred Valley  

Bezoek Urubamba:

Als de officiële hoofdstad van de Heilige Vallei nodigt Urubamba uit met zijn prachtige Plaza, kathedraal en de charmante kapel van Torrechayoc. Geniet van het uitstekende klimaat, panoramisch uitzicht op de vallei en excursies naar het nabijgelegen Chichubamba. Duik in de Peruaanse lokale keuken, slenter over de markt, of ga eens naar workshop keramiek (zie hieronder).

Verken de Inca-terrassen van Moray:

De Inca-terrassen van Moray, een amfitheaterachtige structuur op een hoogte van 11.500 voet, bieden een unieke blik op landbouwkundig vernuft. Moray is geen deel van de Boleto Turístico dus je betaalt de toegang apart. Ervaar de stilte en bewonder de circulaire terrassen die zich als een kunstwerk ontvouwen te midden van de ruige heuvels. Je kunt Moray makkelijk bezoeken wanneer je Maras bezoekt, omdat ze dicht bij elkaar liggen.

Aventuur op de Quad:

Voor een opwindend avontuur, overweeg een quadtocht naar Maras en Moray. Ruil traditioneel transport in voor een terreinvoertuig en reis van Cusco naar de Heilige Vallei. Verken de archeologische site van Moray en de terrasvormige zwembaden van de Zoutmijnen van Maras, en voeg een opwindende draai toe aan je verkenning van de Heilige Vallei.

Doe mee aan Creatieve Workshops en Yoga:

Laat je creativiteit de vrije loop tijdens een keramiekworkshop in Urubamba, onder leiding van Pablo Seminario. Duik in oude vorm- en beeldhouwtechnieken. Of omarm de rust met een yogales of kies voor een retraite en geniet van de serene sfeer van de Heilige Vallei in Urubamba en Pisac.

Winkelen met Stijl:

Of je nu op zoek bent naar een alpacatrui, een kleurrijke Peruaanse rugzak of unieke souvenirs, de markten van Ollantaytambo, Pisac en Chincheros, evenals ambachtswinkels in Urubamba, bieden een winkelparadijs.

Moto-Taxi ritje:

Voor een unieke ervaring stap je op een moto-taxi of ‘cholo taxi’ en doorkruis je de Heilige Vallei. Geniet van de zon en het adembenemende landschap, terwijl je toch op het verkeer let. Het is een leuke en onconventionele manier om te genieten van de schoonheid van het heilige land van de Inca’s.

Verken Inca Ruïnes:

Geen bezoek aan Peru is compleet zonder de indrukwekkende Inca-ruïnes te verkennen. Wandel door het Archeologisch Park van Pisac, bewonder de terrasvormige platforms in Ollantaytambo en ontdek de ingebedde terrassen van Chincheros met zijn kerk uit het begin van de 17e eeuw.
  Ruines Chincheros Sacred Valley  

Treinreis naar Machu Picchu:

Als je niet van plan bent de Inca Trail te bewandelen, neem dan de trein van Ollantaytambo naar Machu Picchu. Ervaar de grootsheid van dit archeologische wonder, een van de 7 nieuwe wereldwonderen. Een beklimming naar Huayna Picchu biedt weidse uitzichten op Machu Picchu en de Heilige Vallei.

Overvloed aan outdoor activiteiten:

De Heilige Vallei is een ideaal voor liefhebbers van buitenactiviteiten. Begin aan wandelingen, fietstochten, raften, tokkelen, via ferrata, quadrijden en meer. Laat je onderdompelen in de diverse landschappen en opwindende activiteiten die de Heilige Vallei tot een paradijs voor avonturiers maken. Je kunt de tours boeken in Cusco of online (er zijn niet veel reisbureaus in de Heilige Vallei zelf).
  Sacred Valley Nature  

Bezoek Pisac:

Het kleine stadje Pisac is om verschillende redenen een bezoek waard. Gelegen aan het begin van de Heilige Vallei van het voormalige Inca-rijk, wordt het omringd door weelderig groen en dramatische bergen. In Pisac vind je indrukwekkende Inca-ruïnes die een glimp bieden van de architectuur en geschiedenis van de oude beschaving. Je kunt naar de ruines lopen, of de bus nemen. Pisac biedt ook de mogelijkheid om in contact te komen met de lokale cultuur, te leren over traditionele praktijken en de warmte en gastvrijheid van het Peruaanse volk te ervaren.

Genieten van de Vallei:

Van de rust van keramiekworkshops tot de adrenalinekick van the outdoors, de Heilige Vallei is een veelzijdige, mooie bestemming. Of je nu op zoek bent naar culturele onderdompeling, buitenavonturen je wilt even lekker relaxen, de Heilige Vallei voldoet aan de wensen van elke reiziger. Het is een geweldige plek om wat tijd door te brengen voor of na de Inca Trail naar Machu Picchu.
  Visiting the Sacred Valley Cusco

You might also want to read:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *