Inca Trail Peru | Blog

Blog Inca Trail

All you need to know for the best Inca Trail Experience

The Inca Trail the iconic 4-day hike to the Inca Citadel Machu Picchu.
The classic Inca trail runs 42 km long high up in the beautiful Andes Mountains in Peru.

207 views

Peruaanse Festivals en Cultuur

Peruvian Culture and Festivals

Tradities en vieringen in Zuid-Peru

Peru is een land dat rijk is aan culturele diversiteit, waar oude tradities en gebruiken naadloos samengaan met moderne invloeden. Wanneer je Machu Picchu bezoekt of de Inca Trail gaat doen, ga je waarschijnlijk ook nog meer reizen in Zuid Peru, een schatkamer van cultureel erfgoed. Bekijk de festivals in Peru en de vieringen die een boeiend kijkje bieden in de levendige cultuur van het land. Duik in het hart van de Peruaanse tradities en bezoek een paar van de volgende boeiende festivals in Zuid-Peru als je de mogelijkheid hebt.

Inti Raymi: het Festival van de Sun

Waar: Cusco, Peru

Waneer: 24 juni

Inti Raymi, ook wel bekend als het Festival van de Zon, is een van de belangrijkste en meest grandioze festivals in Peru. Het is een viering van het Inca-erfgoed en een eerbetoon aan Inti, de zonnegod. Het belangrijkste evenement vindt plaats op de archeologische vindplaats Sacsayhuaman in Cusco, met kleurrijke processies, traditionele muziek en dans, en het naspelen van oude Inca-rituelen.

Interessant feit: Inti Raymi werd verboden door de Spaanse veroveraars, maar werd later in de 20e eeuw nieuw leven ingeblazen als symbool van de Peruaanse culturele identiteit.

Inti Raymi Cusco Peru

Qoyllur Rit’i: Het Sneeuw Festival

Waar: Ocongate, vlakbij Cusco, Peru

Wanneer: eind mei/ begin juni

Beschrijving: Qoyllur Rit’i, vaak het Sneeuwsterrenfestival genoemd, is een unieke mix van Inca- en katholieke tradities. Pelgrims uit verschillende Andesgemeenschappen trekken naar de Sinakara-vallei, waar ze de ontmoeting van christelijke en inheemse geloofsovertuigingen vieren. Het festival biedt muziek, dans en het uithakken van blokken gletsjerijs om mee terug te nemen naar hun gemeenschappen voor zegeningen.

Interessant feit: UNESCO erkende Qoyllur Rit’i in 2011 als een meesterwerk van het orale en immateriële erfgoed van de mensheid. Lees hier meer over Qoyllur R’Iti.

Qoyllur Riti Peru Festival

Virgen de la Candelaria: De Maagd van de Candelaria

Waar: Puno, Peru

Waneer: Februari

Het feest van Onze Lieve Vrouw van Candelaria in Puno is een levendig en kleurrijk feest waarin katholieke en Andes-tradities samenkomen. Het hoogtepunt is de extravagante processie met duizenden dansers en muzikanten in uitgebreide kostuums, ter ere van de Maagd Maria. Het is een waar spektakel van muziek, dans en toewijding. Het festival eert de Virgen de la Candelaria en het is een van de belangrijkste religieuze vieringen in de regio.

Interessant feit: de danswedstrijden van het festival, of ‘diablada’s’, zijn voorzien van prachtige maskers en kostuums, die verhalen vertellen over goed versus kwaad. Het festival trekt internationale aandacht en wordt erkend als een van de grootste en belangrijkste culturele vieringen in de Andes.

Fiesta de la Vendimia: Feest van de druiven Oogst

Waar: Ica, Peru

Wanneer: maart

Ica, gelegen in het woestijngebied van Zuid-Peru, staat bekend om zijn wijn- en piscoproductie. Het Fiesta de la Vendimia, oftewel het druivenoogstfestival, is een vreugdevolle viering van de druivenoogst en de wijnbereidingstradities. Tot de festiviteiten behoren wijnproeverijen, kleurrijke parades, traditionele dansen en schoonheidswedstrijden.
Interessant feit: Ica is het hart van de Peruaanse wijn- en piscoproductie, waardoor dit festival een heerlijke viering van de cultuur van de regio is.

Virgen del Carmen Festival Peru

Festival de la Inmaculada Concepción: Feast of the Immaculate Conception

Waar: Ayacucho, Peru

Wanneer: December

Het Feest van de Onbevlekte Ontvangenis in Ayacucho is een kleurrijk feest dat bekend staat om zijn traditionele volkskunst. De stad komt tot leven met muziek, dans en levendige processies. Ambachtslieden maken ingewikkelde retablos (kleine altaren) en houtsnijwerk met religieuze taferelen.

Interessant feit: Ayacucho wordt beschouwd als de ambachtshoofdstad van Peru, en het festival toont het voortreffelijke vakmanschap van de regio.

Deze festivals en vieringen in het zuiden van Peru bieden een boeiend inzicht in het rijke aanbod van de Peruaanse cultuur en tradities. Of je je nu aangetrokken voelt tot de levendige processies, de muziek en dans, of de samensmelting van oude en moderne gebruiken, deze evenementen zorgen voor een onvergetelijke ervaring die het hart en de ziel van dit opmerkelijke land laat zien.

Plan je rondreis in Zuid-Peru na of vóór je bezoek aan Machu Picchu, tijdens een van deze festivals, en je zult getuige zijn van de schoonheid van de Peruaanse cultuur in al zijn glorie.

You might also want to read:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *