Inca Trail Peru | Blog

Blog Inca Trail

All you need to know for the best Inca Trail Experience

The Inca Trail the iconic 4-day hike to the Inca Citadel Machu Picchu.
The classic Inca trail runs 42 km long high up in the beautiful Andes Mountains in Peru.

2409 views

Machu Picchu Feiten: de leukste weetjes

The best Machu Picchu Facts

Machu Picchu is niet alleen een van de meest bezochte bezienswaardigheden voor Peru-reizigers in Zuid-Amerika, het staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een van de Nieuwe Zeven Wonders van de Wereld. Machu Picchu is een spectaculair site vol geschiedenis, open vragen en mysteries die waarschijnlijk voor altijd onopgelost zullen blijven. Het is dus begrijpelijk waarom de Peruaanse Inca-citadel op de bucketlist van zoveel mensen staat.

Als je Machu Picchu beter wilt leren kennen, hebben we hier de beste Machu Pichu feiten verzameld die je waarschijnlijk nog niet kende! Die feiten over Machu Picchu kunnen interessant zijn om je voor te bereiden op je bezoek aan Machu Picchu en om deze ervaring te verbeteren. Ga gauw verder en lees: Machu Picchu Feiten: de leukste weetjes.

Machu Picchu Feiten: de leukste Weetjes

1. Waarom werd Machu Picchu gebouwd?

De meeste archeologen geven toe dat Machu Picchu werd gebouwd door de keizer Pachacuti die van 1438 tot 1472 over het Inca-rijk regeerde. Er zijn echter verschillende theorieën waarom hij het deed. Er zijn overtuigingen dat het leek op een mythisch landschap uit het Inca-scheppingsverhaal of dat het is gemaakt om het heilige landschap te herdenken. Desondanks had de site waarschijnlijk zowel praktische en spirituele doelen, aangezien deze twee ideeën voor de Inca’s waren doordrenkt.

Intihuatana Machu Picchu

2. Waarom werd Machu Picchu gebouwd verlaten

Er zijn verschillende theorieën over waarom de Inca Machu Picchu hebben verlaten. De meest voorkomende hypothese suggereert dat ze moesten vertrekken vanwege het uitbreken van de pokkenepidemie die door de Spaanse conquistadores het land was binnengebracht. Andere experts zeggen dat hun goden zeiden dat ze de heilige plaats moesten achterlaten.
De Inca’s hielden geen schriftelijke gegevens bij, waardoor het onmogelijk is het mysterie op te lossen.

3. Machu Picchu organiseert elk jaar een marathon

Elk jaar organiseert een lokaal toeristenbureau een marathon naar Machu Picchu op de Inca Trail. Deelnemers moeten 26 mijl (41 km) rennen en een hoogte van 4000 meter bereiken, dus het is begrijpelijk waarom het wordt beschouwd als een van de moeilijkste marathons ter wereld. De huidige recordhouder is Jodine Steemer die in minder dan 3 en een half uur finishte.

4. Was Machu Picchu de enige belangrijke Inca-stad?

Hoewel Machu Picchu de internationaal bekende Inca-stad is, was Cusco de hoofdstad van het hele rijk. Het was niet alleen de rijkste stad, maar het was ook een stad met prachtige plekken en belangrijke tempels.

Cusco Inca Town Peru

5. Je kunt Machu Picchu niet betreden als je de folkloristische klederdracht van je land draagt

Hier is een regel die veel mensen verrast. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een beetje absurd, maar de Peruaanse regering heeft deze regel opgesteld om de heiligheid van de populaire site te behouden. Dus als je je Lederhosen of Kilt wilde invoeren, moet ik je teleurstellen!

Ben je geïnteresseerd in een van onze Machu Picchu Tours?

Neem contact op!

6. De dragers zijn nogal bijgelovig.

De dragers or ‘porters’ op de Inca Trail die je tijdens de trektocht helpen, verbergen meestal kleine voorwerpen in hun tenten en brengen offers (cocabladeren, zaden, bloemen en snoep) om te voorkomen dat oude geesten in de aarde en de bergen worden gestoord. Veel van de tradities en het geloof van de dragers zijn onveranderd gebleven sinds lang voordat de Spanjaarden arriveerden.

7. Machu Picchu is nooit verloren gegaan

Er waren geen verslagen te vinden over Machu Picchu in de bestudeerde kronieken van de Spaanse invasie en bezetting, dus het was duidelijk dat de indringers Machu Picchu nooit hadden ontdekt. Er viel niets te documenteren dat het überhaupt bestond, laat staan het doel ervan. Maar toen Hiram Bingham Machu Picchu herontdekte, trof hij daar ook vier gezinnen aan. Een van de bewoners heeft hem zelfs rondgeleid. Daarom kunnen we niet met zekerheid zeggen dat de stad ooit verloren is gegaan, althans voor de lokale bevolking.

Machu Picchu was never lost

Toen Hiram Bingham de stad ontmoette, dacht hij ook dat Machu Picchu de verloren stad van de Inca’s was, maar nu is bewezen dat dit feit niet waar is! Hij dacht dat het de stad Vilcabamba was, de laatste stad die de Inca’s onderdak bood na de verovering van de Spanjaarden.

8. Welk doel diende Machu Picchu?

Hoewel academici al meer dan 100 jaar toegang hebben tot Machu Picchu, weten ze nog steeds niet precies wat Machu Picchu precies was. Toen Bingham het voor het eerst ontdekte, speculeerde hij dat het het laatste fort van de Inca’s was.

Sommige mensen geloven dat het werd gebruikt als een astronomisch observatorium om de veranderingen in de seizoenen te identificeren om te weten wanneer de beste tijd was om te beginnen met planten of oogsten.

Maar dit is niet de enige theorie die experts bedachten. Een andere suggereert dat de stad onbekend was bij de Inca’s omdat deze werd gebouwd in de pre-Inca-tijd.

De derde theorie is dat Machu Picchu diende als een toevluchtsoord voor de Ñustas (maagden van de zon). Dus toen de Spaanse veroveringen arriveerden, moesten ze een schuilplaats zoeken om nog meer diefstal te voorkomen. Dus ontsnapten ze naar de Andes toen ze per ongeluk de heilige locatie vonden. Deskundigen concluderen deze mogelijkheid op basis van de vondst van menselijke resten, waarvan het merendeel vrouwen waren (70%).

Last but not least is het ook mogelijk dat het de laatste hoofdstad van het rijk was nadat Cusco was verslagen en omringd door de Spanjaarden.

Sinds het herontdekt is, heeft deze vraag niet alleen veel aandacht getrokken van experts, maar ook van toeristen. Het is moeilijk om te beslissen welke theorie je moet geloven, maar deze onzekerheid heeft overal ter wereld veel bewondering gewekt.

9. Een stuk Machu Picchu werd beschadigd tijdens het filmen van een bierreclame.

In 2000 was de Peruaanse brouwerij Cusqueña daar aan het filmen toen een kraan per ongeluk instortte die bijna de Intihuatana-steen verwoestte, die een belangrijk eerbetoon is aan de goden. Gelukkig kon de schade hersteld worden, maar het zal nooit meer hetzelfde zijn. Na dit ongeval verbood de Peruaanse regering onmiddellijk commerciële opnames. De cameraman die de kraan bediende, kreeg een gevangenisstraf van 6 jaren.

Peruvian brewing company Cusquena

10. Het weg- en communicatiesysteem van de Inca was geavanceerder dan het Romeinse

Het door de Inca’s verbeterde communicatiesysteem en de paden die de plaatsen in de regio met elkaar verbonden werd Qapaq Nan genoemd. Hun systeem besloeg ongeveer 28968 km en ze bouwden ook meerdere bruggen om de verharde paden in de bergen met elkaar te verbinden.

Ben je geïnteresseerd in een van onze Machu Picchu-trektochten?

Neem contact op!

11. Elke steen was zo nauwkeurig gehouwen dat ze geen mortel nodig hadden om de muren overeind te houden

En als dit simpele feit niet indrukwekkend genoeg is, moet je weten dat ze het zonder apparatuur hebben gedaan. Ze gebruikten geen dierlijke kracht; ze hadden geen ijzeren gereedschap of wielen.

Daarnaast zijn ze zo stevig in elkaar gezet dat Machu Picchu niet kan vallen. De stenen zijn zo precies gesneden dat het onmogelijk is om er iets tussen te passen, zelfs geen mes.

12. Het merendeel van de constructiewerkzaamheden vond ondergronds plaats.

De Inca-architecten besteedden 60 procent van hun tijd aan het ontwerpen van de ondergrondse structuur om Machu Picchu voor altijd te laten duren. Dit is de reden waarom de site vele aardbevingen heeft overleefd en het staat precies zoals ze het honderden jaren geleden hebben gebouwd.

Machu Picchu last forever

13. Twee Peruaanse zussen beweren dat Machu Picchu van hen is

Roxana en Victoria Abril geloven dat zij de officiële eigenaren van het zicht zijn. Ze beweren dat hun overgrootvader het land legaal heeft gekocht vóór de herontdekking door Hiram Bingham. Ze waren verbijsterd toen ze moesten betalen voor de toegang tot hun eigen land. Ze probeerden ook de Peruaanse regering aan te klagen voor 100 miljoen USD bovenop de toekomstige winst uit toerisme.

Dit waren de Machu Picchu Feiten: de leukste weetjes.

Mocht je er zelf ook nog een weten, neem je dan contact met ons op!

Heb je interesse in een van onze Machu Picchu Tours of Machu Picchu-trektochten?

Neem contact op!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *