Inca Trail Peru | Blog

Blog Inca Trail

All you need to know for the best Inca Trail Experience

The Inca Trail the iconic 4-day hike to the Inca Citadel Machu Picchu.
The classic Inca trail runs 42 km long high up in the beautiful Andes Mountains in Peru.

999 views

Inca Trail naar Machu Picchu gaat weer open!

Inca Trail to Machu Picchu is Reopening

Hier is fantastisch nieuws voor iedereen die graag weer naar Peru wilt reizen. Het gaat over een van de belangrijkste attracties in heel Peru: de Inca Trail naar Machu Picchu gaat weer open – en wel vanaf 15 juli 2021! Deze wereldberoemde hike is vanaf het begin van de COVID-19-pandemie in maart 2020 gesloten gebleven. Tot nu toe!

De Inca Trail Peru is een van de 20 beste trektochten ter wereld, volgens o.a. de door National Geographic (read: tips to hike the inca trail to Machu Picchu). Tot nu toe was het heel spannend wanneer de Inca trail weer zou gaan openen, terwijl Peru zich beetje bij beetje weer meer openstelt voor toerisme tijdens de tweede golf van de corona pandemie. De Inca trail tickets moeten ruim van te voren geboekt worden, je moet er snel bij zijn als je deze uitdagende trektocht in Peru in 2021 wilt doen. Nou, hier is je kans! Reserveer nu je plekjes door snel ons Inca trail contact te schrijven voor een Inca trail permit. De Inca Trail naar Machu Picchu gaat weer open!

Wat is de Inca Trail

Inca-trail in het verleden
De Inca Trail, of Qapaq Ñan in Quechua, was ooit een verbazingwekkend systeem van snelwegen dat werd gebruikt voor communicatie, het beheren van middelen en om het hele Inca-rijk met elkaar te verbinden. Hoewel de beroemde Inca Trail naar Machu Picchu van 4 dagen, ook wel de klassieke Inca Trail genoemd, slechts ongeveer 39 kilometer lang is, spannen oude Inca-paden zich als aderen door zes verschillende landen in Zuid-Amerika, waaronder Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia , Argentinië en Chili. De Inca-processen worden beschouwd als levend erfgoed, aangezien de levende afstammelingen van de Inca ze tot op de dag van vandaag gebruiken.

Het beroemdste stuk van de Inca Trail brengt je via de Sacred Valley, naar een van de nieuwe zeven wereldwonderen, Machu Picchu. Op de Inca Trail Machu naar Picchu kronkel je door het Andesgebergte terwijl je over drie verschillende hoge passen slingert. Je zult besneeuwde bergtoppen, verre rivieren en bergketens, het nevelwoud, tot 250 verschillende soorten orchideeën, tot 450 soorten vogels zien, allemaal terwijl je van pre-Spaanse ruïne naar ruïne gaat die alleen te voet bereikbaar is.

Enkele van de andere archeologische vindplaatsen die je zult zien tijdens de Inca Trail zijn Llactapata, Runkurakay, Sayacmarca, Phuyupatamarca, Intipata, Wiñay Wayna en Inti Punku of de Zonnepoort. Machu Picchu binnenkomen via de Zonnepoort is een unieke ervaring alleen voor wandelaars op de Inca Trail. Door de Inca Trail naar Machu Picchu te wandelen, kun je in exact dezelfde voetsporen treden als de Inca’s deden vóór de val van hun rijk.
 

Book Inca Trail permits Peru

 

Inca trail: Quick Facts

Duur Inca Trail: 4 dagen en 3 nachten
Hoogte Inca trail: 4,215 m / 13,829 bij de Dead Woman’s Pass op dag 2
Moeilijkheidsgraad: redelijk zwaar
Maaltijden: 4 ontbijt, 3 lunch en 3 dinners
Voor een volledige dag-tot-dag beschrijving van de Inca trail in Peru kun je kijken op deze pagina: Inca trail hike to Machu Picchu.

Inca Trail naar Machu Picchu gaat weer open!

De 4-daagse Inca Trail gaat dan nu eindelijk na 16 maanden weer open, en wel op 15 juli 2021. De capaciteit om de Inca Llaqta (citadel) van Machu Picchu te betreden is weer verhoogd tot 100%, waardoor de dagelijkse toegang van 2244 bezoekers mogelijk is. De bezoeers worden verdeeld over 9 schema’s met een maximale toegang van 250 bezoekers per keer van 06:00 uur tot 2: 00 uur Deze maatregel blijft van kracht tot 11 juli. Machu Picchu-treinen en shuttlebussen rijden op 100% capaciteit.bDe tweedaagse Inca trail is al weer geopend sinds december 2020

COVID-19 en reizen in Peru

Voor meer informatie over COVID-19 en reisregels in Peru, zie deze pagina over Reizen in Peru en COVID. Hier vind je onderwerpen over toelatingseisen voor Peru, COVID-19-tests, vereiste formulieren om Peru binnen te komen, quarantaine in Peru, maatregelen, regels over gebruik van (dubbele) mondkapjes en andere reistips.

You might also want to read:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *