Inca Trail Peru | Blog

Blog Inca Trail

All you need to know for the best Inca Trail Experience

The Inca Trail the iconic 4-day hike to the Inca Citadel Machu Picchu.
The classic Inca trail runs 42 km long high up in the beautiful Andes Mountains in Peru.

333 views

Huayna Picchu Hike: Tips voor deze Uitdagende Klim

Huayna Picchu Hike Conquering this Challenging

De Huayna Picchu-hike in Peru is een uitdagende klim met adembenemende uitzichten op de ruïnes van Machu Picchu en het omliggende Andesgebergte. Huayna Picchu, ook bekend als Wayna Picchu, is de steile berg die hoog boven de ruïnes van Machu Picchu uittorent; het ligt op ongeveer 2.720 meter boven zeeniveau en is 360 meter hoger dan de Inca-citadel zelf. De tocht naar de top van Huayna Picchu is een uitdagende klim, maar het uitzicht vanaf de top is de moeite meer dan waard. De Huayna Picchu-hike duurt ongeveer 2 uur heen en terug en wordt als matig tot moeilijk beschouwd.

De trektocht begint bij de citadel van Machu Picchu en voert je door groene vegetatie, smalle paden en steile trappen. Het pad is goed onderhouden en gemarkeerd, maar het is steil en kan wat glad zijn op sommige stukken. Wandelaars moeten in goede fysieke conditie zijn en zich op hun gemak voelen bij hoogtes. Terwijl je de berg op gaat, word je getrakteerd op prachtige uitzichten op het omliggende Andesgebergte en de ruïnes van Machu Picchu hieronder. Het Huayna Picchu-pad slingert zich een weg door dichte begroeiing en langs oude Inca-terrassen. Onderweg kom je verschillende Inca-structuren tegen, waaronder de Tempel van de Maan en de Tempel van de Zon.

Hiking Huayna Picchu in PeruEenmaal op de top aangekomen, word je beloond met panoramische uitzichten op Machu Picchu en de omliggende bergen. Op een heldere dag kun je zo ver zien als de rivier de Urubamba en het gebergte Vilcabamba. Op de top vindt je ook verschillende Inca-ruïnes, waaronder de Tempel van de Zon en het ceremoniële platform.

De Huayna Picchu-hike is een unieke en onvergetelijke ervaring waarmee je Machu Picchu van boven kunt bekijken. Het is een geweldige manier om de ruïnes vanuit vogelperspectief te zien en het ingenieuze vakmanschap van de Inca’s te waarderen. Maar houd in gedachten te houden dat de trektocht uitdagend is en niet geschikt is voor iedereen. Daarbij is het aantal mensen dat toegelaten wordt op het pad dagelijkse beperkt is, dus het is essentieel om vooraf te boeken (maximaal 400 in twee shifts).

Voor velen is de Huayna Picchu-trek een must-do voor iedereen die Machu Picchu bezoekt. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op de hike en bedenk dat het pad op sommige stukken steil en glad kan zijn. En het allerbelangrijkste, geniet van het adembenemende uitzicht en ervaar de schoonheid van de Andes.

Huayna Picchu Hike

Hoe boek je Huayna Picchu tickets: tips

Het boeken van Huayna Picchu-tickets kan wat lastig zijn, aangezien het aantal dagelijkse tickets beperkt is en de tickets snel uitverkocht raken. Hier zijn een paar tips om je plek op de Huayna Picchu-trek veilig te stellen:

# 1 Boek vooruit: De Huayna Picchu-tickets worden vier tot zes maanden van tevoren vrijgegeven, en ze raken snel uitverkocht. Het is belangrijk om je tickets te boeken zodra ze beschikbaar zijn.

# 2 Kies het juiste tijdstip: Huayna Picchu heeft twee toegangstijden: 7:00 uur en 10:00 uur. Het tijdsblok van 7:00 uur is minder druk, maar het is ook de meest uitdagende tijd om te wandelen omdat het pad glad kan zijn en de zon nog niet op is. Het tijdsblok van 10:00 uur is minder uitdagend maar drukker.

# 3 Koop je tickets online: Je kunt je Huayna Picchu-tickets kopen op de officiële website van het Ministerie van Cultuur van Peru. Ze zijn niet ter plaatse te koop. Of boek via een reisbureau in Cusco dat je Huayna Picchu-ticket kan koppelen aan je tijdslot voor Machu Picchu en de treinen van en naar Cusco.

Huayna Picchu Mountain Entrance – Koop je Machu Picchu- en Huayna Picchu-ticket samen: Er is een combinatieticket beschikbaar waarmee je zowel de Machu Picchu-ruïnes (het onderste deel) als de Huayna Picchu-trek kunt bezoeken (circuit 4). Veel bezoekers kopen daarnaast ook het algemene toegangsticket voor Machu Picchu, warmee je ook het hogere deel mag bezoeken.

– Vergeet je ID niet: Bij aankomst bij de Machu Picchu-citadel moet je je paspoort of ID laten zien om je reservering te bevestigen.

– Wees op tijd: Je moet minstens 30 minuten voor je geplande toegangstijd bij de Machu Picchu-citadel aankomen en/of bij het hek voor Huayna Picchu staan. Als je te laat bent, mag je mogelijk niet naar binnen.

Door deze tips te volgen, kun je je plekje op de Huayna Picchu-trek veilig te stellen en een van de meest iconische trektochten in Zuid-Amerika te ervaren.

FAQ over de Huayna Picchu hike

# 1 Hoelang duurt de klim naar Huayna Picchu?

De Huayna Picchu-trek naar de top van de berg duurt ongeveer 145 minuten: ongeveer 60 minuten om omhoog te klimmen en de rest om uit te rusten, te genieten van het uitzicht, en om weer af te dalen. Het pad is 4 km heen en terug.

# 2 Hoeveel treden heeft de Huayna Picchu-trap?

Na registratie bij de controlepost volg je ongeveer 10-15 minuten het Huayna Picchu-pad totdat je bij de voet van de Huayna Picchu-berg komt; dan begin je aan de 45 minuten durende beklimming van 750 stenen treden – de beroemde Huayna Picchu-trap. Eenmaal op de top aangekomen, kijk je uit over de Urubamba-rivier en de Machu Picchu-citadel in al zijn glorie.

# 3 Kunnen kinderen de Huayna Picchu-trek doen?

Alleen mensen ouder dan 12 jaar mogen naar de top van Waynapicchu klimmen. Kinderen onder de twaalf mogen niet deelnemen vanwege de moeilijkheidsgraad van de tocht. De totale beklimming is iets meer dan 350 meter en heeft een zeer steile hoek boven de Inca-stad.

# 4 Is Huayna Picchu hetzelfde als Waynapicchu?

Ja zowel Huayna Picchu, als Waynapicchu of Wayna Picchu correct. Op de meeste plaatsen op internet vind je Huayna Picchu, in Cusco en in de bergen vind je eerder Waynapicchu, en op een paar plaatsen kun je ook Wayna Picchu lezen. Huayna Picchu betekent ‘Jonge Top’ of Jonge Berg in het Quechua (Machu Picchu = Oude berg).

Vista Huayna Picchu Hike

# 5 Welke wandeling is beter: Machu Picchu-berg of Huayna Picchu-berg?

Machu Picchu Mountain is een iets meer ontspannen wandeling dan de klim naar de Huayna Picchu. Als je meer ruïnes langs de route wilt zien en klaar bent voor iets meer uitdaging (en er zijn nog steeds tickets beschikbaar), kies dan voor de populairdere Huayna Picchu-trek. Beide tochten bieden geweldige uitzichten. De Tempel van de Maan, gelegen aan de zijkant van de Huayna Picchu, is een van de drie belangrijkste tempels in het Machu Picchu-gebied.

# 6 Wat is de beste maand om Machu Picchu te bezoeken?

De beste tijd om Machu Picchu te bezoeken of de Inca Trail te bewandelen, is voor en na het regenseizoen, dat wil zeggen van eind maart tot november. Daarbij zijn juni, juli en augustus de druktste maanden. Als je de Huayna Picchu-trek in januari of februari moet je voorzichtig zijn ivm gladheid.

# 7 Hoe moeilijk is de Huayna Picchu-trek?

De Huayna Picchu-trek wordt als matig tot hoog moeilijk beschouwd. De paden zijn aangelegd tussen de muren van de berg en kliffen honderden meters boven de Urubamba-rivier; daarom zijn kinderen niet toegestaan op de trektocht. Als je fit bent en niet duizelig wordt van de smalle trappen, kun je de Huayna Picchu-berg zeker beklimmen. Maar als je hoogtevrees hebt of gevoelig bent voor duizeligheid, is het Huayna Picchu-pad met zijn ‘Stairs of Death’ waarschijnlijk niet de beste optie voor jou, omdat je soms wel heel dicht langs de steile afgrond loopt.

Meer FAQ’s about the Inca Trail and Machu Picchu
 

You might also want to read:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *