Inca Trail Peru | Blog

Blog Inca Trail

All you need to know for the best Inca Trail Experience

The Inca Trail the iconic 4-day hike to the Inca Citadel Machu Picchu.
The classic Inca trail runs 42 km long high up in the beautiful Andes Mountains in Peru.

2085 views

4 dingen die je misschien NIET leuk vindt aan de Salkantay Trek

4 Things you might NOT like about the Salkantay Trek

4 dingen die je misschien NIET leuk vindt aan de Salkantay Trek | De klassieke Inca Trail naar de oude Inca Citadel, Machu Picchu in Peru is verreweg de meest populaire trektocht in Zuid-Amerika. Helaas mogen er per dag maar 500 mensen mee, inclusief gidsen, koks en dragers. Dit betekent dat de populaire trektocht in Peru snel uitverkocht raakt. Als je de Inca Trail in het hoogseizoen wilt doen, moet je misschien minimaal zes maanden van tevoren reserveren!

Gelukkig zijn er veel geweldige, spectaculaire alternatieven! De Salkantay Trek is er een van! Maak je dus geen zorgen als de Inca Trail al uitverkocht is. Er zijn nog vele andere treks naar Machu Picchu. Veel mensen die de Inca Trail niet kunnen doen omdat alle plaatsen uitverkocht zijn, nemen de beslissing om de Inca Jungle trek of de Salkantay-trek te doen.

De Salkantay trek is een prachtige tocht die zich grotendeels in dezelfde regio bevindt als de Inca Trail. Voor de meeste mensen is het dan ook een uitstekende ervaring, deze hike naar Machu Picchu. Toch zijn er vier dingen die je misschien NIET zo leuk vindt of waar je in elk geval wat meer over wilt weten voor je vertrek. En onthoud: je 5-daagse Salkantay-wandeling naar Machu Picchu zal niet alleen een wandeling zijn, het zal een ervaring zijn.

About Salkantay Trek Peru

4 dingen die je misschien NIET leuk vindt aan Salkantay Trek naar Machu Picchu

 1. De Vier seizoenen van de Salkantay Trek

  Tijdens de Salkantay trek, en dan met name op dag 2, kun je alle vier de seizoenen verwachten. Je begint de dag als op een frisse herfstochtend; wanneer je de hoge Salkantay-pas bereikt, lijkt het wel de winter, met mogelijk zelfs sneeuwvlagen. Na de lunch, wanneer je het bos betreedt, voelt het weer als lente en uiteindelijk eindig je in in de lagere jungle met vochtigheid en warmte. Dus vergeet je lagen niet (zie: Inpaktips voor de Inca Trail), zodat je je kunt ‘uitpellen’ wanneer dat nodig is.

 2. Muggen en zandvliegen tijdens Salkantay trek

  Als je terugdenkt aan alle muggen en zandvliegen, zal het moeilijk zijn de Salkantay-bergachtige wandeling te onderscheiden van het junglegedeelte van de hike. Op dag 3 van de Salkantay Trek verblijf je in Santa Teresa. Be prepared: alleen de lucky few vertrekken uit Santa Teresa zonder muggen- of zandvliegbeten.

  Vooral bij de warmwaterbronnen zijn veel insecten. Een wandeling van 15 seconden van de kleedkamer naar het zwembad kan je met dertig muggebeten opleveren. Neem het beste muggenspul en bedek je met kleding met lange mouwen.

 3. Blaren!

  Tijdens de Salkantay trek naar Machu Picchu loop je vijf dagen, vele uren per dag. Het zou gek zijn om geen rekening te houden met de mogelijkheid om blaren te krijgen. Zelfs met comfortabele, goed ingelopen schoenen krijgen mensen blaren tijdens de Inca Trail of Salkantay Trek in Peru.

  Tip: gebruik sporttape pp de kritieke gebieden voordat je aan je hike in Peru begint. Meestal zijn het de hielen en de tenen die het meest lijden.

 4. De hoogte in het Andesgebied van Peru

  Je zult op een gegeven moment ingetwijfeld buiten adem raken. Het hoogste punt dat je tijdens de Salkantay Trek zult bereiken is op dag 2, op maar liefst 4.600 meter. Dit is verreweg het moeilijkste deel van de trek, omdat je de hele tijd bijna recht omhoog loopt, vooral bij de Trail of the 7 Snakes. Onderschat de impact van de hoogte niet.

  Salkantay Trek Machu Picchu

  Als je last hebt van hoogteziekte in Cusco (in Peru ook wel soroche genaamd), zal het beklimmen van Salkantay niet gemakkelijk zijn. Het helpt als je goed geacclimatiseerd bent, door bijvoorbeeld een paar dagen voor de trek in Cusco aan te komen. Tijdens de trek, neem je zoveel pauzes als je nodig hebt om op adem te komen.

  Hoe beter je je voelt, hoe meer je van de Salkantay trek kunt genieten. En dat is waar het allemaal om draait. Afgezien van al dit ‘lijden’, is de Salkantay Trek naar Machu Picchu, een geweldige tocht!

Leestip :
6 tips voor de beste Salkantay Trek

Wil je dit artikel in het Engels lezen?
4 things you might not like about the Salkantay Trek

Onze partner Dos Manos biedt 10% korting
Meer informatie:

CONTACT

Vaste startdata het hele jaar door.

You might also want to read:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *