Inca Trail Peru | Blog

Blog Inca Trail

All you need to know for the best Inca Trail Experience

The Inca Trail the iconic 4-day hike to the Inca Citadel Machu Picchu.
The classic Inca trail runs 42 km long high up in the beautiful Andes Mountains in Peru.

257 views

10 unieke Peruaanse groenten en fruit

10 Unique Peruvian Fruits and Vegetables

De rijke biodiversiteit van Peru beperkt zich niet tot de adembenemende landschappen; het strekt zich uit tot het levendige tapijt van de locale groente- en fruitmarkten, vooral in Cusco. Terwijl je over Cusco’s markten loopt dwaalt, kom je een scala aan unieke groenten en fruit tegen die je waarschijnlijk niet eerder gezien hebt, die elk een heerlijk kijkje bieden in de ecologische diversiteit van Peru.

Als je een paar dagen in Cusco doorbrengt om te acclimatiseren aan de hoogte voordat je aan de Inca Trail naar Machu Picchu begint, heb je de mogelijkheid om enkele van de 10 unieke Peruaanse groenten en fruit van Peru te proberen.

  Fruits Latin America  

1. Lucuma: het goud van de Inca’s

Herkomst: Kustvalleien van Peru
Met een subtiele esdoornsmaak wordt deze voedingsrijke vrucht vaak ‘Goud van de Inca’s’ genoemd. Geniet ervan in desserts, smoothies of zelfs als ijssmaak.

2. Chirimoya: De Custardappel

Herkomst: Andesvalleien
Met een fluweelzachte textuur en een zoete, custardachtige smaak is chirimoya een tropisch genot. Geniet van de verfrissende smaak, puur of als onderdeel van een fruitsalade.
  Chirimoyas Peruvian Fruit  

3. Mashua: De Andesraap

Herkomst: Andesgebergte
Vaak over het hoofd gezien, is mashua een knol met een licht peperige smaak. Het kan worden gebruikt in salades, stoofschotels of ingemaakt voor een unieke Andes-twist.

4. Aguaymanto: de gouden bes

Herkomst: hooglanden van de Andes
Aguaymanto is omhuld door een papierachtige schil en heeft een zoetzure smaak. Het is een veelzijdig ingrediënt in jam, desserts of als tussendoortje.

5. Camu Camu: de vitamine C-krachtpatser uit de natuur

Herkomst: Amazoneregenwoud
Camu Camu zit boordevol vitamine C en is een kleine, zure vrucht. Het wordt vaak gebruikt in sappen en smoothies voor een voedingsboost.

6. Olluco: : Aardappelen uit de Andes met een twist

Herkomst: Andesgebergte
Olluco is een kleurrijke knol met een knapperige textuur. Het wordt vaak gebruikt in stoofschotels, soepen en roerbakgerechten en voegt zowel smaak als levendige tinten toe.
  Peruvian Olluco  

7. Granadilla: de zoete passievrucht

Herkomst: Kustgebieden
Vergelijkbaar met passievrucht, maar met een zoetere smaak, is granadilla een sappige verrukking. Schep de zaden eruit en geniet ervan met een lepel of meng ze in desserts.
  Granadilla Peru  

8. Pacay: de ijsboon

Herkomst: Amazoneregenwoud
Het witte vruchtvlees van pacay, omhuld door een fluweelzachte peul, heeft een zoete, suikerspinachtige smaak. Het is een populaire straatsnack in Cusco en in heel Peru.

9. Tumbo: de wat zure meloen

Herkomst: Andesvalleien
De groene, langwerpige vruchten van Tumbo hebben een pittige smaak, perfect voor sappen en nagerechten. Het geeft een heerlijke twist aan uw culinaire ontdekkingstochten.

10. Yacón: de Peruaanse gemalen appel

Herkomst: Andesvalleien
De frisse, zoete wortels van Yacón worden vaak rauw gegeten. Ze kunnen in salades worden gesneden of als verfrissend tussendoortje worden gebruikt, waardoor de diversiteit van Peru in elke hap naar voren komt.
  Market Fruits Vegetables in Cusco  
De markten van Cusco zijn een schat aan smaken, en deze unieke Peruaanse groenten en fruit zijn een bewijs van de culinaire rijkdom van Peru. Terwijl u van elke hap geniet, geniet u niet alleen van een heerlijke traktatie; je ervaart de biodiversiteit die Peru tot een culinair paradijs maakt. Ga dus de markten op, omarm de levendige kleuren en proef van het heerlijke Peruaanse groente en fruit tijdens je reis in Peru.

You might also want to read:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *