VEEL GESTELDE VRAGEN OVER CUSCO EN PERU

ACTIVITEITEN EN EXCURSIES

Wat zijn de mogelijkheden om Machu Picchu te bezoeken?

Machu Picchu bezoeken, is voor de meeste mensen, een van de hoogtepunten van hun bezoek aan Peru en je mag het eigenlijk niet missen. Er zijn diverse opties om naar deze oude Inka stad te gaan.

Inca Trail: een 4-daagse trektocht van Cusco naar Machu Picchu. Hou er rekening mee dat je moet deze trip tenminste 40 dagen voordat je in Cusco aankomt moet boeken aangezien er veel belangsteling voor is. Op de vierde dag, vroeg in de ochtend, ga je naar Machu Picchu tijdens de zonsopgang, een unieke ervaring. Je zult om ongeveer 21.00 uur op de vierde dag terug in Cusco zijn.

Trein excursie: Er zijn twee verschillende treinen die toeristen naar Machu Picchu brengen (verschillende prijzen). Een complete excusie is inclusief transfer vanaf je accommodatie naar het treinstation, een retourticket voor de trein, een retourticket voor de bus vanaf het treinstation van Machu Picchu naar de ruines, de entrée kaartjes voor de ruines en een gids.

Moet ik de Inca Trail boeken voordat ik in Cusco arriveer?

Omdat het aantal personen die vergunningen krijgen om de trektocht te maken gelimiteerd is en dramatisch verminderd is, is het aan te raken om 5-6 weken van te voren te boeken. Dit is vooral belangrijk als je in Cusco aankomt in het hoogseizoen (juni t/m september).

Kan ik de Inca Trail trektocht alleen maken zonder een tour operator?

Nee. Vanaf 1 januari 2001 is het verboden om de trektocht onafhankelijk te maken. Dit regelement werd echter pas begin 2002 ingevoerd. Het is noodzakelijk om een touroperator in te huren om alle vergunningen te krijgen, de entrée kaartjes voor de trektocht MOETEN van te voren en alleen bij een erkende Inca Trail operator gekocht worden in Cusco. De kaartjes kunnen niet verkregen worden aan het begin van de trektocht.

Hoe zwaar is de Inca Trail?

De trektocht is een lichamelijk uitdaging, maar geen technische ervaring is vereist. De moeilijkheid komt grotendeels van de vele stappen omhoog en omlaag en van de hoogte. Op de klim naar de eerste pas, ga van een hoogte van rond de 2000m (6500ft) naar meer dan 4000m in een relatieve korte tijd, gevolgd door een afdaling naar ongeveer 1500 m (5000ft). Na de tweede pas op 3500m (11500ft), wordt het over het algemeen makelijker.

Ik heb gehoord dat er een mogelijkheid bestaat om een extra porter te huren? Is dat aan te raden?

Tijdens de Inca Trail moet je je eigen persoonlijk spullen dragen (zoals je backpack, fotocamera, etc.) je slaapzak en pad (beiden door ons verzorgd indien nodig). Een extra porter inhuren kan de trektocht een stuk makelijker maken omdat je niet hoeft te lopen met al dat extra gewicht. Elke porter kan maximaal 15 kilo dragen en moet je reserveren bij je tour operator.

Welke andere excursies of tochten worden er aanbevolen in Cusco en omgeving?

Onderstaand vind je een lijst met excursies en tochten die wij aanbevelen.

  1. Machu Picchu , met de trein of trektocht
  2. Meer vab Titicaca, Puno en de Urus Islands
  3. Arequipa , de Colca Canyon en de Santa Catalina Convent
  4. Tambopata, Peruaanse Amazone, Monkey Island
  5. The Sacred Valley of the Inca´s, Pisac, Ollantaytambo, Chincheros
  6. River rafting
  7. Paardrijden
  8. Mountain Biking
  9. Stadstour in Cusco , Sacsahuaman, Qenko, Puca Pucara, Tambomachay.