VEEL GESTELDE VRAGEN OVER CUSCO EN PERU

ACCOMMODATIE

Wat is de prijs van een hotel in Cusco?

Cusco heeft hostals en hotels in alle prijs en kwaliteit categorieën. Als je een klein budget hebt, kun je zeker iets goedkoops vinden en hopelijk niet te vies ($ 3 per bed, per nacht, waarschijnlijk met koud water). Als je iets meer te besteden hebt, zijn er hele mooie plaatsen waar je een paar fantastische dagen in Cusco kunt verblijven, vanaf $ 25 tot $ 120, gemiddeld prijs per tweepersoons kamer. Voor de gene die helemaal voor luxe kiezen tijdens hun verblijf in Peru, zijn er indrukwekkende 5 sterren hotels die ongeveer $ 200 - $ 350 vragen per eenpersoonskamer.

Moet ik een hotel boeken voordat ik Cusco arriveer?

In de maanden juni en juli raden wij je zeker aan om een hotel te boeken voordat je in Cusco aankomt. Gedurende de rest van het jaar, kun je het risico nemen om eerst in Cusco rond te kijken en te onderhandelen over de prijs (alleen in de lagere prijsklasse} voordat je een beslissing neemt in welk hotel je wilt verblijven. Dit is echter niet altijd waar. Soms worden de beste prijzen aangeboden op het internet of via reisbureau s en niet wanneer je in persoon voor een hostals staat, moe na een lange reis en met je koffer op straat. Als je een drie sterren hotel wil boeken dan raden wij je aan dit van te voren te doen.

Als je twijfelt, dan kun je het beste van te voren een hotel boeken voor de eerste 1 of 2 dagen en daarna rondkijken voordat je je verblijf in dat hotel verlengt (of niet). Je kunt echter alleen een hotel van te voren boeken dat tenminste twee sterren heeft. De Backpacker hang-outs nemen normaal gesproken geen boekingen aan.