MACHU PICCHU - AGUAS CALIENTES

Aguas Calientes

Genoemd naar de warmwaterbronnen waar je kan liggen weken na een lange trektocht, is Aguas Calientes het dienstverlenende stadje nabij Machu Picchu. Er zijn vele hotels en restauranten voor uiteenlopende smaken. Het gemiddelde restaurant is waarschijnlijk duurder dan Cusco vanwege de nabijheid van Machu Picchu, maar er heerst een leuke dorpssfeer en het is een goede plaats om rond te hangen. Er is toegang tot het Internet (hoewel duurder dan op andere plaatsen). Het is ook het eindstation voor treinen vanuit Cusco, met de rails lopend door de hoofdstraat. Nu is er echter ook een heus treinstation. Let op: je moet je entree tot Machu Picchu op het hoofdplein van Aguas Calientes kopen VOORDAT je naar de ruīnes gaat.

Warmwaterbronnen

Thermal Baths - Aguas CalientesDe bronnen liggen ongeveer 800 meter ten oosten van het centrum en bevatten heet, zwavelhoudend water van tussen de 38 ēC a 46 ēC, dat vanuit de rotsige grond opborrelt. De baden hier zijn voorzien van een basis-infrastructuur om gebruik te kunnen maken van de bronnen. Ze zien er redelijk vuil uit, maar dit is in werkelijkheid een gevolg van het zwavelhoudende water en het is aanbevolen om even te weken in de bronnen na een lange wandeltocht! Breng je badkleding en handdoek mee!

Geld

Er is geen pinautomaat in Aguas Calientes, maar je kunt in vele restauranten en hotels met visa betalen (tegen extra kosten). Je kunt ook geld wisselen.

Rond Aguas Calientes - Activiteiten

Aguas Calientes - Mandor waterfallVelen kiezen ervoor om een tweede dag in Machu Picchu te verblijven, om ten volle te genieten van de grootsheid van deze verloren Incastad. Anderen kiezen ervoor om in Aguas Calientes rond te hangen. Je kunt naar een bergkam wandelen tussen Inti Punku en het Huis van de Huismeester, of je kunt Huayna Picchu bezoeken. Weer anderen maken een tocht naar Mandor Pampa. Vraag in Aguas Calientes naar ideeën om je dag te besteden.

Bussen naar Machu Picchu

Er gaat een bus van Aguas Calientes naar de ruīnes, de prijs is $ 12 voor een retourticket en $ 6 voor een enkeltje. Je moet in dollars betalen. Je kunt eventueel ook wandelen, wat je ongeveer anderhalf uur zal kosten. Een flinke klim, maar daarna zul je de volharding van de Inca’s nog meer waarderen!


Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0