WELKOM – ALLES OVER DE INCA TRAIL EN MACHU PICCHU

Inca Trail - Cusco, Peru

De Inca Trail naar de beroemde ruines van Machu Picchu in Peru is ingetwijfeld de meest bekende en populairste hike van Peru. De 43 kilometer lange trek in Zuid Peru gaat langs een groot aantal inca ruines die in verbazingwekkende goede staat zijn. Het uitzicht over de besneeuwde bergtoppen die langzaam uit het zich verdwijnen en plaatsmaken voor het regenwoud, is adembenemend en het bezoek aan Machu Picchu op de vierde dag, een absoluut hoogtepunt.


Bezoekers en trekkers komen uit alle delen van de wereld naar Peru, niet alleen om Machu Picchu– een van de zeven wereldwonderen – te bezoeken maar ook om de Inca Trail te lopen. Sinds enkele jaren is het niet eenvoudig om aan een ticket voor de Inca Trail te komen en vaak moet je al maanden van te voren reserveren, altijd via een locale reisagent. Dit is niet verwonderlijk omdat dat deze trek echt een hoogtepunt van een bezoek aan Peru en Zuid-Amerika is.


De Inca Trail begint in de Heilige Vallei van de Inca’s, net buiten Cusco, bij het startpunt “kilometer 88”. Vanaf hier, bij het dorpje Kusicancha, steek je via smal bruggetje de Vilcanota rivier over, waarna de Inca Trail officieel begonnen is en het pad verder omhoog loopt. Je kunt beter niet meelopen als je hoogtevrees hebt; de authentieke inca paden zijn small, met honderden jaren oude stenen en treden en gaan over bergpassen maar liefst 4600 meter hoogte; een van deze bergpassen is de bekende “Doden Vrouwen Pas…. “ Als je weer op adem bent, eenmaal boven op de top, word je beloond met een indrukwekkend uitzicht over de besneeuwde bergtoppen van de Vilcanota bergketen. De Inca Trail biedt oneindige variatie in microclimaten, flora en fauna… te beginnen met de typische Andes omgeving, tot de lager gelegen, veel groenere cloud forest van het Amazone gebied.


Na vier dagen lopen, komen de trekkers op de laatste dag, ‘s morgens heel vroeg, bij de prachtige oude Inca stad Machu Picchu, die in 1911 ontdekt werd door de Amerikaanse professor Hiram Bingham. Zonsopgang bij Machu Picchu.. …het is een overweldigende ervaring. Na een paar uur ronddwalen door de oude ruines, bestaat nog de omgelijkheid om de bergtop van de Huayna Picchu te beklimmen, voor een prachtig uitzicht over Machu Picchu zelf, het verder naar beneden geleden dorpje Aguas Calientes, en over de hele Urubamba valley.


VIJF STAPPEN OM DE INCA TRAIL TE BOEKEN:

Inka Trail Map

  1. Beslis eerst welke trek je wilt doen: de 4 daagse of de 2 daagse Inca Trail

  2. Check of er nog plaats is op de door jouw gekozen datum, via een lokaal reisbureau of via de website Machupicchu.gob.pe

  3. Kies een betrouwbaar reisbureau en neem contact met hen op om de boeking te regelen.

  4. En dan: gewoon boeken! Je reisagent zal je om een kopie van je paspoort vragen (en van je studentenkaart, als je die hebt) en om een aanbetaling.

  5. Regel de rest van je reis: je vlucht, hotel in Cusco voor en na de trek, reserveer je kaartje voor Huayna Picchu, en boek eventueel andere excursies in Cusco

Voor uitgebreide informatie over het boeken van de Inca Trail, kijk hier.

Inca Trail Tochten

Inka Trail Tours

Berzoekers komen vanuit de hele wereld naar Peru, niet alleen om Machu Picchu te zien, maar vooral ook om de Inca Trail, de bekendste trektocht in Zuid-Amerika, te lopen.
  1. Inca Trail (4D/3N)
  2. Inca Trail Tour (2D/1N)
  3. Inca Trail - Salkantay

Inca Trail kaart

Inka Trail Map

Vanaf kilometer 88 liggen slechts 42 kilometer bergen, Andesvalleien, rivieren en tropisch regenwoud tussen jou en Machu Picchu.
Machu Picchu kaart

Inka Trail Map

Deze sector wordt door een vestinggracht gescheiden van de terrassen die de landbouwzone vormen. Men kan zien dat sommige gebouwen met gladde stenen, die perfect op elkaar passen, zijn afgewerkt, terwijl andere gebouwd zijn met kleine, onregelmatige stenen.Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0